divendres, 19 d’abril del 2013

Noves pautes per a l'ús d'un llenguatge no sexista ni androcèntric

La llengua, com a mitjà de comunicació, reflecteix la realitat, però també la crea o la conforma. Així el que no s'anomena no existeix o ho fa força més precàriament. És per això que tenir en compte les dones en la llengua, en la comunicació, en les imatges, és una tasca indefugible per tal de visibilitzar-les, reconèixer les seves aportacions en tots els àmbits, i per contribuir a lluitar contra la imatge estereotipada que molts cops les condiciona o les esborra en la comunicació.
Tenint en compte aquest precepte, des de l'Escola d'administració Pública de Catalunya,   es programa un curs formatiu per sensibilitzar sobre els fenòmens del sexisme i de l'androcentrisme en el llenguatge per tal de minimitzar-ne les conseqüències a l'hora d'expressar-nos tant visualment com verbalment i -en aquest darrer cas- d'acord amb les pautes de la "Guia d'usos no sexistes de la llengua", publicada per la Generalitat de Catalunya.
  El curs va adreçat a personal tècnic, especialment de les àrees de comunicació, premsa, difusió i informació de l'Administració local.

Cal realitzar les inscripcions a través de la pàgina web de l'EAPC:  www.eapc.cat

Més informació a: EAPC/activitats 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada